Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hezky demagogicky mícháte normální cizince s muslimy. Čím to asi bude, že s našimi Ukrajince a Vietnamci nikdo problém nemá, ani se je nesnažíme kvótovat sousedům.

16 0
možnosti
VV

Az na policii a Celniky pane Stipku.

1 2
možnosti
VV

Napsala jste jen a jen pravdu, a ta se urcite nebude libit. Obzvlaste tem Vollpfosten.

8 8
možnosti
Foto

Autorka popsala situaci ve Švýcarsku. Nechápu, proč by nám měla být vzorem. A proto se to rozumným lidem nelíbí.

9 0
možnosti
MV

M51i70l63a14n 53V39i80k

2. 11. 2017 18:49

Jak dlouhé, jak primitivní....

7 6
možnosti
Foto

J93a23k24u66b 18R36o98t49h

2. 11. 2017 19:09

Primitivní? Tak to byste text mohl pochopit. :-/

6 6
možnosti

Vy nejste schopna pochopit význam slov z kontextu, v jakém se vyskytují?

Nebo jenom nenalézte ekvivalentní překlad do vlastnícho sociolektu? To je pochopitelné, málokterý sociolelekt obsahuje explicitní endonym označující vlastní skupinu. Obvykle se používá opis jako například "slušní lidé" a podobně.

4 0
možnosti
JD

To není opis, to je paradox. Kontext používaných označení nelze vnímat nijak významotvorně, pokud je používán zavádějícím způsobem a převážně jako urážka bez konkrétního obsahu, který neznají ani sami uživatelé.

0 0
možnosti
Foto

J69a80k74u40b 95R26o37t80h

2. 11. 2017 18:31

Já jsem zjistil, že ačkoliv imigranty nikterak nevítám, ba jsem ve střehu, jsem podle některých hysteriků vítač. A to snad pouze proto, že a) mi přijdou národovecké strany jako blbé, demagogické a nebezpečné, b) odmítám tvrzení, že prof. Drahoš se stal "vítačem", páč podepsal petici vědců, která o nějakém vítání vůbec není a pravděpodobně ji nikdo z národovců nečetl. Tož tak. :-/

10 7
možnosti
Foto

Ta petice samozřejmě o vitání je a mnohých znás jii také četl.

6 2
možnosti
Foto

Slovo vítač se v žádném případě nespojuje s jakýmkoli cizincem. Zvláště pak ne s Ukrajinci nebo dokonce ani s Vietnamci.

Slovo vítač se používá pouze a jedině ve vztahu k lidem kteří podporují nelegální migraci z muslimských zemí.

Já bych pro ně zcela určitě nalezl ještě horší slovo.

22 1
možnosti
VV

Takze i z byvaleho sovetskeho svazu? Ani mne moc neprekvapujie, ze vetsina tech atentatniku z posledni doby pochazi prave odtud.

1 0
možnosti
AK

A třeba zase ve Francii je cca 10% muslimů. A v listopadu 2015 vyhlášený a po 2 roky prodlužovaný výjimečný stav se teď přelívá do protiteroristického zákona.

Myslím si, že pokud budeme ve vztahu k imigrantům postupovat stejně vstřícně jako Francie, čekají i nás jejich problémy.

Jak píše už kolega dole, i v ČR žijí cizinci a není jich málo, ale jsou to většinou lidé z nám příbuzných civilizačních okruhů. Nejsou to ti, kteří si přejí odstranit naši civilizaci a nahradit ji tou svojí.

Myslím si, že sluníčkáře není těžké definovat:

- je to ten, kdo nevidí svět jaký je, ale jaký by si ho přál mít. Za xenofoby, rasisty a nenávistníky označuje ty, kteří jsou na rozdíl od něj schopni realitu vnímat

- považuje ochranu státní hranice - třeba i s použitím síly a žiletkového plotu - za barbarství a nikdy neuzná, že ochrana hranic je jedna ze základních funkcí státu

- nikdy neuzná, že pokud imigranti jsou z 80% mladí a zdraví muži (kteří zřejmě svoje rodiče a zbytek rodiny klidně nechali v nebezpečí?!), tak že tu něco hodně nesouhlasí

- nikdy neuzná, že společnost, která se nedokáže postarat ani všechny své chudé a potřebné se těžko dokáže postarat o další miliony příchozích

- nevidí žádnou spojitost mezi islámem a islámským terorismem

- tak usilovně bojuje proti nenávisti vůči cizím skupinám, že mu vůbec nevadí projevy jejich nenávisti vůči skupině vlastní. Svým národem totiž hluboce pohrdá a ještě to považuje za znak své intelektuální velikosti.

36 3
možnosti
ZB

Švýcarsko si cizince prověřuje a vybírá, nepustí si do země každého. Tedy příklad autorky článku hodně pokulhává. Plete páté přes deváté.

9 0
možnosti
Foto

Autorka tam žije již delší čas, tudíž i ví, že je tam i hodně nelegálních lidí př. albánců atd. ........Ne vždy, je tak jak působí z různých článků, realita je trochu odlišná

1 0
možnosti
AM

Jenže není cizinec jako cizinec. Němci, Francouzi, Italové a Rakušané jsou pro Švýcary něco jako pro nás Slováci či Poláci, našinci pro Švýcary jako pro nás dejme tomu Ukrajinci..., a s těmi problémy z pravidla nebývají. Problémy nastaly až s masovou migrací neprověřených osob ze zemí s diametrálně odlišnými kulturami a zvyklostmi oproti těm Evropským, podtrhuji slůvko "neprověřených"..., takže já bych méně paušalizoval ve stylu - žije tam 25% cizinců.

18 0
možnosti
Foto

Doufám, že umíte počítat. Tak si spočítejte, kolik žije ve Švýcarsku cizinců z muslimských zemí. Cca přes čtvrt milionu. U nás cca 10-20 tisíc. V čem je rozdíl? Švýcaři nevyšilují, ale problémy řeší. Vy a vám podobní zato vyskakujete, i když není proč. K nám se hrnou nějací neprověření imigranti? Ti, co u nás jsou (pár desítek) , byli důkladně prověřováni. Ale o tom se jistě ve vašich "neobjektivnějších" a "nejpravdivějších" Parlamentních listech určitě nepíše. To totiž pro vám podobné není "in".

10 11
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 934x
"Velmi krátký a nepokojný je život těch, kteří zapomínají na minulost, nedbají přítomnosti a bojí se budoucnosti."
Lucius Annaeus Seneca

Seznam rubrik