Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nemám moc rád xenofoby, ale názor s Vámi nesdílím. Popisujete zemi, co nemá s uprchlíky větší problémy. Země jako Itálie, Řecko, Španělsko, Francie, Německo, Švédsko, ... nejsou schopny a nemají kapacity na to, aby současnou vlnu asimilovaly. Ano, uprchlíci nejsou problém, pokud jich není moc a máme propracovaný systém na jejich asimilaci. To bohužel není současný případ.

5 0
možnosti
TT

Ve Švédsku už je veřejně známé, že policie prostě nemá dostatek sil, aby zvládala udržet pořádek v problémových zónách a zajistit bezpečí mimo ně. Takové detailíky, jako že tam byla cca před týdnem vyhozena do vzduchu policejní služebna právě v muslimské zóně, ty se na stránky bývalé Lupy ani jinam prostě nedostanou, když se jim nepodaří nikoho zabít.

1 0
možnosti
PN

P39e45t38r 56N96o93v64á92k

3. 11. 2017 9:57

Vážená paní pisatelko, před interpunkčními znaménky se mezera nedělá! A ty oddělovače tisíců jste vzala kde? Navíc nepoužíváte vždy stejné. Trochu konzistence prosím :)

2 1
možnosti

Grama nazi, to je to co každá diskuze potřebuje :-P

0 4
možnosti
PH

Nějak si protiřečíte, nejdřív tvrdíte, že nevíte, co je to vítač, pak tvrdíte, že nám žádná migrace nehrozí a nakonec tvrdíte, že by nám migrace prospěla. Vězte tedy, že vítač je každý, kdo tvrdí, že by nám větší migrace prospěla (protože např. Švýcarsko), případy, kdy migrace někomu prospěla jsou v současné době pouze výjimečné (a i v tom Švýcarsku to může být dočasné, než začne vlna útoků i tam), a nejvyšší špičky EU se nám sem snaží migranty za použití různých nápadů nacpat, což znamená, že nám migrace skutečně hrozí.

12 0
možnosti
Foto

Migrace byla, je, a bude mezi námi. Zkuste svůj rodokmen, odkud pocházejí vaši předkové. Dříve se tomu říkalo solidarita ( ona to ve své podstatě i je) a pomoc zemím, rozdíl je ten že se o tom nějak NEmluvilo - svoboda slova a informacíbylo tabu, nicmeně se s tím tiše souhlasilo.Docházelo i k teroristickým útokům rovněž. (Imigrace politických uprchlíků z Řecka do ČSSR v 50. letech 20. století (asi 12 000 osob). Celkově bylo na bezplatnou pomoc počátkem 80. let vynakládáno přibližně 200 milionů Kčs ročně, dalších více než 700 milionů Kčs bylo poskytováno ve formě přirážek k cenám dovážených surovin, zvláště pak kubánského cukru. Poskytování stipendií ke studiu na českých a slovenských vysokých školách (ročně se jednalo přibližně o 500 stipendií, v 80. letech pak o 850 stipendijních míst ročně). Celkem do počátku 90. let vystudovalo na československých vysokých školách na dvacet tisíc stipendistů. V 80. letech. na základě mezivládních dohod tehdy docházelo k regulovanému příchodu zahraničních dělníků z Vietnamu, Kuby, Polska a některých dalších zemí.) Co se týká emigrace našich občanů z V historii došlo po roce 1938, 1948, 1968 k odchodu většího počtu lidí, kdy emigrace byla motivovaná především politicky. http://www.mvcr.cz/clanek/terorismus-a-jeho-projevy-v-nekdejsim-ceskoslovensku-a-dnesni-ceske-republice.aspx

http://www.rozvojovka.cz/zahranicni-rozvojova-spoluprace-cr

0 7
možnosti
JF

J88i56ř14í 61F44o76g90e68l

3. 11. 2017 8:42

Až budeme v situaci Švýcarska, které se vyšvihlo penězi nacistů a židů, bude to jiné. Ale já doufám, že nebude, protože nechci, aby naše si banky přivlastňovaly peníze mrtvých z koncentračních táborů a pouštěly je zpět po desítkách let, když už posloužily. Nechci, aby naše banky praly peníze nacistických zločinců a financovaly jejich projekty v Jižní Americe.

8 0
možnosti
JZ

Když už tedy zmiňujete to Švýcarsko, tak jsem si vzpomněl na tu interpelaci z roku tuším 2014, jejímž výsledkem byla statistika pobírání sociálních dávek podle země původu u lidí, kteří se do Švýcarska přistěhovali během (tehdy) posledních sedmi let. Už si to přesně nepamatuji, ale na vrcholu byla Eritrea - 91% přistěhovalců pobírajících sociální dávky, Sýrie - 87%, pak Irák a tak dále. Dohledatelné na oficiálních stránkách švýcarského parlamentu.

Jestli vy to považujete za úspěšnou integraci, tak já tedy ne.

20 0
možnosti
Foto

Je to v článku popsané, jak je to se sociální dávkou určenou pro cizince, ve Švycarsku je systém pobírání soc.dávek takový že, se část dávek vrací zpět úřadu poté co začne člověk pracovat.

0 4
možnosti

Sluníčko, sluníčko, sluníčko,

kdepak šáteček máš?:-)

7 1
možnosti
KB

"Pokud někdo, někoho označím jistým slovem, které nedokáže sám vysvětlit a zdůvodnit, proč ho použil, pak pravděpodobně sám neví nebo nezná s určitostí."

Máte svatou pravdu.

Já se takhle ptám lidí, kteří někoho označí za xenofoba, islamofoba, populistu, fašistu, atd. jestli vědí, co to slovo znamená. Většinou něco nesmyslného zamektají.

15 0
možnosti
JL

No jistě, antisystémový a velezrádce byl například T.G.Masaryk - šel proti R-U.

0 0
možnosti
MK

Na začátku jste se ptala, kdo vítač; je to ten, kdo s vysoko zvednutým praporem pseudohumanity a lidských práv nerozlišuje mezi migranty jakéhokoli jiného vyznání a mezi muslimy. Rovněž se neptá na důsledky masové migrace do Evropy. Neslyší, že za stejný peníz, co stojí Evropu migranti na jejím území lze pomoci více lidem u nich doma. Rovněž nechtějí slyšet, že Evropa není povinna odebírat populační nadprodukci z muslimských sexuálních radovánek.

Váš příklad ze Švýcarska má právě tu chybu, že nesděluje počet příchozích muslimů. Navíc, finanční možnosti jsou s mnohými jinými evropskými zeměmi nesouměřitelné.

Za sebe - proč nemám vítače rád a říkám jim, že žijí v bublině bezbřehého pomahačství? Pohled do záp. zemí a problémy s muslimy by měly být pro každého výstrahou!!

31 0
možnosti
AR

Vloni v rádiu jsem zaslechl, že co se týče muslimů se k nám snaží dostat Albánci.

0 0
možnosti
PS

Měl by zájem. Jen se zeptám jak dlouho byla namontovaná a zda máte i původní doklad o koupi. Též neuvádíte cenu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 934x
"Velmi krátký a nepokojný je život těch, kteří zapomínají na minulost, nedbají přítomnosti a bojí se budoucnosti."
Lucius Annaeus Seneca

Seznam rubrik